Crypto in de tijd van Corona

crypto wereld
Het begon in China. Voor vele een ver van je bed show. Waar de meeste mensen corona eerst alleen met een schuin oog in de gaten hielden, veranderde dat begin 2020. Begin 2020 begon corona namelijk aan een flinke opmars door Europa en Amerika. De eerste besmettingen werden bekend en langzaam volgde steeds meer maatregelen om erger te voorkomen. Uiteindelijk werden er lockdowns afgekondigd in meerdere landen. Dit grote ingrijpen veroorzaakte veel onzekerheid in de financiële markten. Zo ook in de wereld van crypto. Het effect van deze onzekerheid veroorzaakte flinke volatiliteit in de markt en uiteindelijk ook grote dalingen.

De crypto koers tijdens Corona

Bij aanvang van de corona crisis ervaarde de prijs van crypto’s een nagenoeg vrije val. Veel mensen hadden hun twijfels over de markt en stapte eruit om hun kapitaal te beschermen. Door het corona nieuws zagen de financiële markten er wereldwijd steeds slechter uit. De crypto markt staat los van de overige markten, maar toch zie je regelmatig dat slecht economisch nieuws wel degelijk invloed kan hebben op de prijzen van crypto’s. Het crypto handelen volume daalde eveneens.

Ook worden er soms updates van cryptocurrencies doorgevoerd in het netwerk. Een actueel voorbeeld is de update van Ethereum. Om de munt te versterken is besloten om de transactiekosten te “burnen”. Oftewel te vernietigen. Momenteel is het zelfs zo dat de hoeveelheid munten die geburnd worden het aantal nieuwe munten op de markt overstijgt. Hierdoor komt er per saldo steeds minder beschikbaar. Door schaarsheid zal de munt op den duur in prijs gaan stijgen. Wanneer dat gebeurt weet niemand, maar over de komende jaren heen zal het effect zichtbaar worden van deze Ethereum update.

bitvavo-cta-banner

Koop Crypto bij Bitvavo

Betrouwbaarheid

90%

Veiligheid

88%

Aanbod valuta's

72%

Handelen in crypto in het corona tijdperk

Gedurende deze coronatijd is het zeker mogelijk om te handelen in crypto’s. Een grote val zoals in 2020 zal niet zomaar weer gebeuren. In die tijd was het vooral de onzekerheid wat de prijzen deed kelderen. Er is nu meer bekend over corona, waardoor nieuwe varianten of lockdowns nog wel invloed kunnen hebben, maar niet meer zo groot als voorheen.

Het beste was uiteraard om in te stappen toen de prijzen zo laag stonden als toen. Maar dat zal nu niet meer zo snel gebeuren. Het beste moment om in te stappen is eigenlijk altijd beter gisteren dan vandaag. Omdat de wereldwijde economie momenteel steeds meer signalen afgeeft dat het niet goed gaat. Een voorbeeld hiervan is de sterk stijgende inflatie. Om je instap positie toch zo goed mogelijk te kiezen kan je ervoor kiezen om bijvoorbeeld elke maand een vast bedrag in te leggen. Dit middelt de instapprijs. Een andere optie is geduld hebben tot de markten een flinke correctie laten zien van minimaal 20% en dan in te stappen.

Wellicht ook interessant

No Related Post